-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7817 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر آقايي از من خواستگاري كرد بدون اطلاع والدينم و من يك شرط بگذارم مثلاً مانند خودم نماز شب بخواند و ايشان قبول كند، آيا از نظر اسلام اين شرط يك دستور نيست؟ آيا اين عمل صحيح است؟ البته قرار است كه با پدر و مادرم صحبت كنم.

خواهر گرامي! هر يك از زوجين ميتوانند ضمن عقد ازدواج، شرط مباحي را منظور نمايند، از جمله ميتواند خواندن نماز شب باشد. از نظر اسلام اين شرط اشكالي ندارد، ولي ما آن را توصيه نميكنيم، چون نماز شب خواندن يك امر مستحبي است و نخواندن آن گناه نيست و انجام آن الزامي ندارد. متعهد كردن زوج به عمل مستحبي در دراز مدّت مشكل ايجاد ميكند. اصولاً اعمال عبادي با اجبار و تحميل فائدهاي ندارد، بلكه بايد از روي رغبت و تمايل قلبي انجام گيرد، تا اثر خود را ببخشد. خصوصاً نماز شب كه حالت راز و نياز با خداوند در نيمه شب و رابطه دروني و قلبي با او است. تا كسي اين احساس نياز در او به وجود نيايد، الزام وي فايده و اثر لازم را نخواهد بخشيد.

بنابراين شخصي را در مخدور قرار دادن و به زحمت واداشتن، امري پسنديده نيست. اگر به نماز شب علاقه داريد و خواهان انجام آن توسط همسرتان ميباشيد، با عملتان او را به اين كار راغب سازيد. نيازي به شرط كردن نيست. البته شرايط ديگري كه انجام آن آسانتر و در عين حال لازم است، ميتوانيد لحاظ كنيد، مانند نماز در اوّل وقت و يا ترك بعضي از گناهان.







مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.